Categorieën
Media

Naar de AGORA 2018 Summerschool van de European Women’s Lobby

Eind deze zomer mag ik namens de Nederlandse Vrouwenraad deelnemen aan de vierde AGORA Summerschool van de European Women’s Lobby. Onderstaand persbericht werd hierover gepubliceerd op de website van de NVR:

Deze zomer organiseert de European Women’s Lobby voor de 4e maal de AGORA Summer School in Brussel. Jonge feministen uit heel Europa konden zich aanmelden voor het 5-daagse programma. Liang de Beer is namens de NVR de Nederlandse ‘delegate’.

Liang zet zich al langer in voor emancipatie in Nederland. In de afgelopen jaren organiseerde ze onder andere de netwerkborrel Leidse Praatjes voor vrouwelijke young professionals en een programma binnen D66 Leiden voor meer vrouwen in de politiek. In 2016 was ze kandidaat voor VN Vrouwenvertegenwoordiger. “Ik ben het toen helaas niet geworden, maar ik ben mij blijven inzetten voor de vrouwenzaak. Daarom ben ik nu heel blij dat de NVR mijn deelname aan AGORA steunt.”

AGORA vindt eind augustus plaats in Brussel en brengt jonge feministen uit de hele EU samen. De Summer School staat in het teken van workshops volgen, discussies voeren en een gezamenlijke agenda te creëren om emancipatie in Europa verder te brengen. Deelnemers worden ook aangemoedigd zelf hun kennis te delen door middel van een workshop.