Categorieën
Media

PERANAKAN

PERANAKAN in Nederland. Fotograaf Kevin Kwee portretteert in zijn serie de Peranakan Chinezen in Nederland: Nederlanders van Chinese afkomst uit Nederlands-Indië/Indonesië. Wie zijn de Peranakan? Wat maakt hen Peranakan? Hoe ervaren ze hun driedubbele identiteit? Ik ben vereerd dat ik aan de zoektocht van Kevin heb mogen meewerken. De serie is tot 30 juni 2022 te zien bij OBA Amsterdam op de Oosterdokskade.

PERANAKAN in Nederland. Fotograaf Kevin Kwee portretteert in zijn serie de Peranakan Chinezen in Nederland: Nederlanders van Chinese afkomst uit Nederlands-Indië/Indonesië. Wie zijn de Peranakan? Wat maakt hen Peranakan? Hoe ervaren ze hun driedubbele identiteit? Ik ben vereerd dat ik aan de zoektocht van Kevin heb mogen meewerken. De serie is tot 3 juli 2022 te zien bij OBA Amsterdam op de Oosterdokskade.

door Kevin Kwee

De foto is in de zomer van 2018 genomen. Nu ik er jaren later weer naar kijk, zie ik nieuwe dingen: introspectie, heimwee, introvert, peinzend over heden, verleden, toekomst – maar ook de drie culturen in mijzelf en de batik die ik draag.

De foto is al bij drie exposities te zien geweest:

  • Fotografencollectief Chapter 6, Amsterdam, 8-10 februari 2019.
  • Indiëherdenking, Den Haag, 15 augustus 2019. 
  • Ik, Azië, OBA Amsterdam, 6 mei – 3 juli 2022. Gecureerd door Pan Asian Collective, met werk van Armando Ello, Tetsure Miyazaki, Kevin Kwee en Ruijun Long. NOS schreef dit artikel over de expo. 
Ik, Azië – Te zien bij OBA Amsterdam aan de Oosterdokskade t/m 3 juli 2022.