Categorieën
Programma's

Presentatie: webinar Cyberveiligheid in de Waterketen

Dinsdag 13 oktober presenteerde ik het webinar Cyberveiligheid in de Waterketen – de fundamenten van samenwerking. Een bijzondere samenwerking tussen de VNG, de waterschappen, online seminar en mijn team van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Bijzonder ook omdat we vanuit twee huiskamers en de studio een interactief webinar hebben gemaakt.

Dinsdag 13 oktober presenteerde ik het webinar Cyberveiligheid in de Waterketen – de fundamenten van samenwerking. Een bijzondere samenwerking tussen de VNG, de waterschappen, Online Seminar en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Bijzonder ook omdat we vanuit twee huiskamers en de studio een interactief webinar hebben gemaakt.

Over het webinar

Hoe borgen de waterschappen de cyberveiligheid van onze ‘digitale dijken’ in Nederland? En hoe werken ze samen met de waterketenpartners om de digitale weerbaarheid ketenbreed te vergroten? Wat zijn de fundamenten van deze samenwerking? Waterschappen maken voor uitvoering van de missie ‘droge voeten, schoon water’ vergaand gebruik van geautomatiseerde systemen. Deze hoge digitaliseringsgraad speelt ketenbreed. Dit maakt samenwerking op het gebied van cyberveiligheid bij de uitvoering van het werk cruciaal, zowel binnen de waterschappen onderling als tussen de waterketenpartners. In dit cyberwebinar krijgen deelnemers een inkijkje in de (proces)automatisering van het waterwerk in Nederland. Waar waterschappen al eeuwenlang onderling samenwerken, voegen cyberdreigingen daar nieuwe afhankelijkheden aan toe. De kaders en bouwstenen voor de cyberweerbaarheid in Nederland worden besproken. Zowel voor de waterschappen onderling als voor samenwerking met de waterketenpartners.

Het webinar Cyberveiligheid in de Waterketen is voor overheidsprofessionals terug te kijken op de website van Weerbare Digitale Overheid. Het webinar was onderdeel van het digitale (voor)programma van de Overheidsbrede Cyberoefening.