Categorieën
Initiatieven Media

Vacatureluurs over Leidse Praatjes

Interview over Leidse Praatjes door Vacatureluurs (auteur: Emily Harmsen)

Ik sprak met een van de initiatiefnemers, Liang de Beer, over het ontstaan van Leidse Praatjes:

Hoe zijn jullie op het idee gekomen Leidse Praatjes te beginnen?

‘Het begon eigenlijk op de ‘zolderkamer’. Na mijn studie viel ik in een gat: Leiden is een studentenstad, als starter is er niet meer veel te doen. Ik had behoefte aan een nieuw netwerk, en sprak daarover in de kroeg met Marlou (Dahmen) en Annemarie (van den Bos), allebei ook Young Professionals met een behoefte aan een nieuw netwerk in Leiden.Daarnaast zagen we dat jonge vrouwen op de arbeidsmarkt wel een steuntje in de rug konden gebruiken.  Het eerste event was een groot succes, we konden daardoor een tweede bijeenkomst inplannen en zo door. Een netwerk voor vrouwelijke young professionals in Leiden bleek dus een gat in de markt.!’

Waardoor is Leidse Praatjes zo’n succes, denk je?

‘We bieden events met interessante thema’s,  die niet alleen voor werkzoekenden geschikt zijn. Je ontmoet mensen die eenzelfde interesse hebben, en misschien al werkzaam zijn in jouw vakgebied. Er is een herkenbaar ‘place to be’ gevoel op de events.’

Leidse Praatjes is niet alleen voor werkzoekenden, maar ook voor professionals interessant zeg je. Hoe komt dat?

‘We organiseren de netwerkbijeenkomsten altijd met een bepaald thema in gedachte. We nodigen interessante sprekers uit die over onderwerpen spreken waar iedereen iets aan heeft. Het thema van 1 juni is bijvoorbeeld ‘Let’s talk about money’: een onderwerp dat iedereen aangaat! Zo hebben we Fieke Harinck uitgenodigd, die het over beïnvloeden en onderhandelen gaat hebben, en  Aletta van ’t Hoog die als loopbaancoach gaat vertellen over onderhandelingsruimte in het sollicitatiegesprek.’

Hoe ziet de toekomst van Leidse Praatjes eruit?

‘Alle drie hebben we een fulltime baan, Leidse Praatjes doen we ernaast. De events vinden nu plaats ongeveer om de 3 á 4 maanden. We hopen de organisatie van de events op een later moment over te kunnen dragen aan een nieuwe lichting Young Professionals. Tot die tijd blijven we in ieder geval leuke events organiseren voor jonge ambitieuze vrouwen in Leiden!’

Dit interview verscheen eerder op Vacatureluurs. Ik schreef ook een stukje over Leidse Praatjes voor het eerste Vacatureluurs boek.