Categorieën
Media Schrijfsels

‘Verhalen van Migratie’ in Antonlogie

Vereerd en overweldigd dat mijn essay ‘Verhalen van Migratie’ is geselecteerd voor de bundel ‘Antonlogie’. Het boek is een ode aan het gedachtegoed van anti-koloniale verzetsheld en schrijver Anton de Kom. Uit 46 inzendingen voor de Anton de Kom Schrijfwedstrijd werd mijn verhaal en de spoken word van Rudya Melim gekozen.

Vereerd en overweldigd dat mijn essay ‘Verhalen van Migratie’ is geselecteerd voor de bundel ‘Antonlogie’. Het boek is een ode aan het gedachtegoed van anti-koloniale verzetsheld en schrijver Anton de Kom. Uit 46 inzendingen voor de Anton de Kom Schrijfwedstrijd werd mijn verhaal en de spoken word van Rudya Melim gekozen.

Antonlogie (Atlas Contact 2021)

Veel dank aan The Black Archives, Stichting Anton de Kom en uitgeverij Atlas Contact voor het organiseren van de Anton de Kom Schrijfwedstrijd en het uitgeven van deze bundel. Ik ben vereerd natuurlijk met de publicatie, maar ik zie het ook als een aanmoediging om meer verhalen en perspectieven te delen.

Met Mitchell Esajas (The Black Archives) en mede-winnaar Rudya Melim

Het boek verschijnt op 18 oktober 2021. Bestel het boek via je lokale boekhandel of de webshop van The Black Archives.

In de media:

  • 27 oktober 2021: Interview door Gerry van Bakel van Sleutelstad over Antonlogie en de thematiek van de Anton de Kom Schrijfwedstrijd.
  • 2 juli 2022: Te gast in De Taalstaat om te spreken over ‘Wij Slaven van Suriname’.