Categorieën
Programma's

Boekpresentatie ‘Gezocht: Historicus’

Donderdag 19 april had ik een hele leuke presentatieklus bij SPUI25. Kayleigh Goudsmit presenteerde haar boek ‘Gezocht: Historicus’ en ik mocht het programma aan elkaar praten. Extra bijzonder: ik ben ook geïnterviewd voor het boek over mijn ervaringen als jonge historicus op de arbeidsmarkt.

De boekpresentatie is gedeeltelijk terug te zien via de Facebook van SPUI25.

 

Over het boek

‘DAN WIL JE ZEKER LERAAR WORDEN?’
‘MAAR DAAR IS TOCH GEEN WERK IN TE VINDEN?’

Dat is wat geschiedenisstudenten en alumni vaak te horen krijgen over hun studiekeuze. Kayleigh Goudsmit laat in Gezocht: Historicus zien dat dit onterecht is.

Historici zijn volop aan het werk, op allerlei terreinen en in verschillende rollen. De waarde van de opleiding geschiedenis op de arbeidsmarkt is niet voor iedereen duidelijk, zelfs niet voor degenen die het studeren of hebben gestudeerd. Goudsmit interviewde tientallen historici werkzaam in het onderwijs, de culturele sector, de media, het bedrijfsleven, de overheid, de politiek en de wetenschap. Hoe kwamen zij daar terecht? Wat hielp en wat hielp niet? En wat adviseren zij de heden daagse historicus? Gezocht: Historicus is een optimistisch boek voor werkzoekende historici, geschiedenisstudenten en iedereen die geschiedenis als studiekeuze overweegt.

Gezocht: Historicus is uitgegeven door Amsterdam University Press en hier te bestellen.