Categorieën
Media

Eervolle vermelding Aanmoedigingsprijs Joke Smit

12 november 2015

“Mabel Duchossoy en Crystal Kwee, Eva Brussaard en Vreneli Stadelmaier maken kans op de Joke Smit oeuvreprijs 2015. Deze tweejaarlijkse regeringsprijs beloont het meest vernieuwende initiatief dat de zelfstandigheid van vrouwen een belangrijke stap verder heeft gebracht. Noëlla de Jager, Mireille van den Berg en Liang de Beer zijn genomineerd voor de Aanmoedingsprijs. Beide emancipatieprijzen worden 27 november uitgereikt door minister Jet Bussemaker (Emancipatie) tijdens de Grande Finale van KRACHT on tour in Den Haag.”

Lees het persbericht ‘Genomineerden Joke Smit-Prijs 2015 bekend’ hier.

27 november 2015

“De regeringsprijs is vernoemd naar feministe Joke Smit (1933 – 1981) die een vooraanstaande rol heeft vervuld in de vrouwenemancipatie-beweging. Daarnaast is er de Aanmoedigingsprijs op het gebied van vrouwenemancipatie, die tevens tweejaarlijks wordt uitgereikt op hetzelfde evenement. Aan deze prijs is een bedrag van € 1.000 verbonden. Naast Mireille van den Berg van Talentfabriek010 waren Liang de Beer van Leidse Praatjes en Noëlla de Jager van Good place 2 work genomineerd,  Met het uitreiken van deze prijzen onderstreept de regering de betekenis van emancipatie als onderdeel van het algemene regeringsbeleid en het belang dat zij hecht aan de bevordering van emancipatie in de Nederlandse samenleving.”

Lees het persbericht ‘Vreneli Stadelmaier wint Joke Smit-prijs 2015’ hier.

De jury gaf mij een eervolle vermelding voor de Aanmoedigingsprijs 2015!